Viverè Coaching

Met aandacht leven, dicht bij jezelf

Op zoek naar een coach voor ondersteuning op maat? Wij helpen je graag.

Mijn gedachten zijn ergens anders.

Met aandacht leven

Je kent het vast wel, je loopt ergens heen om iets te pakken en eenmaal daar aangekomen weet je niet meer waarvoor je daar bent. Je bent fysiek wel aanwezig, maar met je gedachten ben je ergens anders. Vaak zijn dit zorgelijke gedachten over iets dat is gebeurd of over wat er allemaal nog moet. Dat is jammer, want ondertussen loop je de mooie momenten van het leven mis.

Op zich is de automatische piloot best handig. Zo kun je bijvoorbeeld makkelijk met iemand praten terwijl je autorijdt. Het wordt echter problematisch als je de automatische piloot niet meer uit kunt zetten. Dat je voortdurend in je hoofd zit en je gedachten maar door blijven malen. Vergelijk het met een hondje dat steeds opnieuw achter zijn eigen staart aanzit. Dan is het belangrijk dat je weet hoe je de automatische knop om kunt zetten.

In de kern komt het neer op Mindfulness, bewust-zijn. Dat houdt in dat je bewust aanwezig bent in het moment. Zonder oordeel, puur waarnemend. Dat klinkt misschien ingewikkelder dan het is. Het gaat erom dat je leert om je gedachten te beheersen, in plaats van dat gedachten jou beheersen. Door jezelf als het ware te observeren, word je je bewust van je afdwalende gedachten. En wanneer je je hiervan bewust bent, kun je je aandacht ook weer terugbrengen naar hetgeen je in het moment mee bezig bent. Viverè kan je helpen om dit te oefenen zodat je minder op de automatische piloot leeft en meer met je aandacht en je gedachten in het hier en nu bent.