Ons team

Teamleden

Jaike

Jaike

Hoe ik coach werd

Vijftien jaar werkte ik in de kinderopvang in verschillende leidinggevende functies. Jarenlang had ik het werk met veel plezier gedaan, maar ik voelde me er niet meer thuis. In goed overleg gingen mijn werkgever en ik uit elkaar. Een mooi moment om te bedenken wat ik nu echt graag wilde gaan doen. Ik had vaak teams begeleid en veel interim-management gedaan. Samen met een loopbaanregisseur keek ik naar waar mijn passies liggen, wat ik écht leuk vind om te doen. Geleidelijk aan kwam ik erachter dat ik eigenlijk, maar dan in andere bewoordingen, op mijn vijftiende al wist wat ik echt wilde doen.

Meer over Jaike van der Meulen

Wilma

Wilma

Ik ben Wilma Meijer. Het is voor mij geweldig inspirerend om samen met de cliënt op zoek te gaan naar een leven dat bij die specifieke persoon past. Om op zoek te gaan naar een leven waarin plaats is voor een positieve kijk op de toekomst en ruimte voor geluk. Mijn rol hierin is, dat ik goed kijk en probeer aan te voelen wat iemand nodig heeft en dat we vervolgens samen inventariseren wat er allemaal speelt, welke behoeften er leven en hoe ik in dit proces tot steun kan zijn. Ieder op zijn eigen manier en in het tempo dat bij hem/haar past. Altijd met een open blik en met humor, wat voor mij een onmisbare factor is in mijn werk en leven.

Pieter

Pieter

Mijn naam is Pieter Bakker, 31 jaar en woon in Wolvega. Ik ben sinds september 2016 een van de coaches/begeleiders van Viverè. Ik ben een rustig en flexibel persoon die zich makkelijk aan kan passen aan wensen of vragen van een ander. Ik interesseer me in veel dingen, kan actief en passief bezig zijn.
Ik heb hiervoor 5,5 jaar gewerkt bij Trajectum Hoeve Boschoord als groepsbegeleider. Dit heb ik gedaan tot medio 2014, gestopt omdat ik de onregelmatige tijden niet meer kon combineren met mijn passie en momenteel mijn werk.
Want mijn grootste passie is muziek. Ik speel ongeveer vanaf mijn 15e gitaar en al jarenlang lid van de band Alice Springs, waar ik naast gitarist ook de zanger van ben. Naast mijn werk bij Viverè ben ik dus meestal aan het zingen en gitaarspelen. Een gezegend mens; van je hobby(s) je beroep kunnen maken.

Sanne

Sanne

Ik ben Sanne, als dochter van Jaike heb ik het willen helpen van andere mensen simpelweg in mijn bloed zitten. Naast deze passie ben ik ook een echte streber die houd van statistieken en het bedrijfsleven. Daarom heb ik de keuze gemaakt mij niet fulltime te richten op het begeleiden en coachen. Ik werk fulltime voor een bedrijf - een laboratorium in de voedingsmiddelenindustrie. In de uren die over heb werk ik als persoonlijk begeleider van kinderen bij Viverè. De combinatie van deze 2 totale uitersten is voor mij de perfecte match. Als begeleider zit mijn kracht in de natuurlijke omgang met kinderen, ik hoef geen rol aan te nemen maar kan mij zelf zijn en hierdoor de kinderen het vertrouwen geven dat zij ook zichzelf mogen zijn. Een heel belangrijk punt wat voor iedereen zou mogen gelden.

Dieneke

Dieneke

Ik ben Dieneke Klarenberg, 57 jaar. Ik werk 35 jaar in het basisonderwijs.
De kinderen met een andere aanpak hebben altijd al mijn speciale aandacht gekregen. ADHD, ASS en andere afkortingen komen in het basisonderwijs regelmatig voor. Ouders vaak onzeker over hun kind, zoeken hulp bij school.
Hiermee heb ik veel ouders en hun kinderen begeleid. Het is zo mooi om een kind te laten opbloeien, dat het mag zijn wie het is.

Na diverse trainingen heb ik ook vaardigheden ontwikkeld om volwassenen en jongeren te begeleiden. Dit doe ik individueel, in een gezin of in een relatie. Ik begeleid mensen vanuit een positieve blik. Ik kijk juist naar wat er al wel goed gaat. Hoe kun je dat gebruiken om verder te gaan?

Ik heb de stap genomen om minder voor de klas te staan en meer bij Viverè coaching te kunnen werken. Dit doe ik met zoveel plezier. Ik kan nu mensen in hun kracht zetten, zonder regels van bovenaf. Luisteren naar hun verhaal en van daaruit bouwen aan wat ze nodig hebben!

Radjani

Radjani

Mijn naam is Radjani Edel. Ik woon in de kop van Drenthe. Sinds 1981 begeleid ik mensen met vragen en problemen. Ik ben onder andere opgeleid als agoge en gespecialiseerd in rouw en verlies, burn-out en systemisch werken. Ik geef ook les, wat ik erg leuk vind om te doen.

Wat
Samen kijken we naar de wensen en de doelen en onderzoeken we hoe je daar kunt komen. Bij Viverè begeleid ik mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat steuntje is motiverend, concreet en praktisch en met het doel voor ogen. Begeleiding is gericht op het vergroten van jouw vertrouwen dat het je gaat lukken.

Hobby’s
Mijn vak is mijn grootste hobby. En ik ben graag buiten, Ik houd van de wind en ben geregeld op het strand met een vlieger te vinden. Motorrijden doe ik ook graag en ik ben dol op kunst. En ’s avonds een mooie film of een fijn boek. Ik kan ook erg genieten van helemaal niks doen.

Mijn kracht:
Ik ben nieuwsgierig naar wat ons mensen motiveert. Ik ben altijd weer onder de indruk van de kracht en het creatieve vermogen van mensen om te dealen met de meest lastige dingen in hun leven. Ik ben praktisch ingesteld en kan goed organiseren. Mijn kracht is het verbinden van ideeën en mensen met elkaar. Ik zie altijd weer mogelijkheden.

Enzo

Enzo

Ik ben Enzo de Boer, 24 jaar en woon in Heerenveen. Het geeft mij enorm veel voldoening mensen te coachen en te begeleiden om hen zo beter te laten presteren en het beste uit zichzelf te halen. Mijn kracht zit hem vooral in het feit dat ik mensen met een laag zelfbeeld meer zelfvertrouwen weet te geven, door ze te stimuleren zichzelf doelen te stellen waarvan ze denken dat ze niet haalbaar zijn.

In mijn baan als coach in de sportschool heb ik gemerkt dat ik vooral bij groepstrainingen sfeer breng en de “zwakkeren” die dreigen af te haken toch bij de les weet te houden waardoor ze boven zichzelf uitstijgen, zowel fysiek als mentaal als sociaal.

Ik ben heel sociaal ingesteld en ondersteun graag mensen die wat extra begeleiding nodig hebben in het leven. Bij Viverè begeleid ik jongeren met ASS/ ADHD door middel van het doen van fysieke activiteiten. Het contact leggen met hun gaat me goed af en er is vrij snel een klik met elkaar.
Van mijn omgeving krijg ik regelmatig te horen dat ik van nature rust uitstraal en vriendelijk ben, waardoor ik weinig dreiging uitstaal naar mensen die gevoelig zijn voor prikkels. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om een hengel uitgooien, kijk ik een goede film of serie en onderneem ik regelmatig iets met mijn honden.

Wilma

Wilma

Mijn naam is Wilma Lubberman, ik woon samen met mijn man en onze hond in Groningen.

Sinds 1986 begeleid ik individuen en groepen met hun hulpvraag.
Vanaf 2004 als zelfstandige, daarvoor heb ik als sociotherapeute op verschillende leefgroepen gewerkt.
Waaronder 16 jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ook was ik 14 jaar docente bij een centrum voor persoonlijke groei en ontwikkeling in Amersfoort.
Inmiddels heb ik met vele begeleidingsvormen gewerkt en ben ik tegelijkertijd nooit uitgeleerd.
Steeds weer word ik geraakt en geinspireerd door mensen en hun processen.
Mijn werk is dan ook mijn passie.

De focus houd ik graag op; Wat is er wel. Wat zijn, vanuit die vraag, de mogelijkheden en kansen.
Ik breng vaak een combinatie van praktisch ondersteuning en aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling: “iedereen heeft een unieke eigenheid en kracht om, om te leren gaan met de eigen hulpvraag. Als begeleider loop ik graag mee om die eigenheid en kracht praktisch vorm te geven en te verankeren in het dagelijks leven.

Alinda

Alinda

Mijn naam is Alinda Bootsma, ik woon samen met mijn man en onze twee kinderen in Harlingen. Het mooiste van wonen aan de zee is dat ik de veranderingen in weer, wind en water zie als de metaforen voor het leven en altijd een bron van inspiratie voor mij zijn. Hier maak ik gebruik van in zowel mijn persoonlijk leven als in mijn werk als coach en trainer. De zee is altijd in beweging, zo ook ons leven: soms een kabbelend water, kleine of grote golven en op zijn tijd een flinke storm die alles doet opwaaien. Meeveren, omver worden geblazen, wind die voor opheldering zorgt of een wind die je hoofd leeg maakt. Aan de kade staan met voeten gegrond en een punt zoeken aan de horizon zorgen voor stabiliteit en focus.
In de afgelopen 20 jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met het werken en begeleiden van kinderen en volwassenen, specifiek in het intercultureel werken. Dankzij de doelgroep asielzoekers heb ik geleerd om vanuit verschillende perspectieven naar vraagstukken te kijken en te handelen. Hierbij maak ik gebruik van mijn creativiteit, humor en het vermogen tot verbinding maken met anderen.
In mijn werk als coach zal ik naast je staan om je focuspunt te bepalen en je wortels te verstevigen. Ik maak veel gebruik van psycho-fysieke werkvormen. De basis van waaruit ik werk is verbinding. Samen plannen we de stappen die jij wil gaan nemen, passend bij jouw hulpvraag.

Nieuwsgierig of ik iets voor je kan betekenen, ik ontmoet je graag!

Suzanne

Suzanne

Mijn naam is Suzanne Joenje.
Ik ben moeder van 3 dochters en woon samen met mijn man en onze jongste dochter in onze boerderij in Frederiksoord waar we een ballonvaartbedrijf hebben en waar we rondom een grote Zweedse tipitent allerlei activiteiten en mooie momenten organiseren.

Jarenlang ben ik in het basisonderwijs werkzaam geweest op een school voor Ervarings Gericht Onderwijs. Deze onderwijsvorm houdt in dat naast het aanleren van vaardigheden er veel aandacht is voor het welbevinden en de betrokkenheid vd leerlingen. Want als een kind zich goed voelt, kan er uitkomen wat erin zit. Dit uitgangspunt is het fundament geworden binnen mijn huidige werk waar deze zelfde principes gelden.

Als pedagoog/gedragsspecialist en kinder en opvoedcoach bij Viverè begeleid ik met veel compassie en betrokkenheid kinderen, jongeren en gezinnen die in een bepaald stukje van hun leven wel wat steun kunnen gebruiken. Ik loop dan ook graag een stuk mee op hun levenspad zodat ze met nieuwe inzichten en vol vertrouwen de regie over hun leven weer terugkrijgen of juist kunnen behouden.
In mijn begeleiding van kinderen en jongeren betrek ik altijd het hele systeem. Het gezin, de directbetrokkenen, maar ook bv.de school. Al deze puzzelstukjes zijn nl van belang voor de verandering die je met elkaar wilt bereiken.
Mijn manier van coachen en begeleiden kenmerkt zich door veel te luisteren en waar te nemen en vanuit een gelijkwaardige basis en in wederzijds vertrouwen samen op zoek te gaan naar wat helpend is. In elke situatie zal dat weer iets anders zijn. Denken in oplossingen in plaats van problemen is daarin bepalend.

Niet alleen samen in gesprek gaan maar ook veel samendoen!
Er samen op uit trekken, de natuur in, samenwerken met mijn paarden, creatief bezig zijn of werken met verschillende spelvormen. Bij iedereen werkt tenslotte weer een andere benadering. Iemand weer verder helpen door vooral met bovenstaande rekening te houden is wat ik prachtig en vooral ook heel vanzelfsprekend vind om te doen.

“Wie het perspectief van een ander inneemt, verlaat zijn eigen oordeel”

 Hendrike

Hendrike

Mijn naam is Hendrike van der Bij. Ik ben 39 jaar en woon samen met mijn drie kinderen en huisdieren in Boornbergum. Ik heb o.a. Pedagogische wetenschappen gestudeerd, een aantal jaren in de zorg gewerkt en ben nu werkzaam als Orthopedagoog / Gedragswetenschapper bij Viverè Coaching. Mijn passie ligt bij het werken met jeugdigen die (tijdelijk) wat extra ondersteuning nodig hebben en ik richt me hierbij graag op mogelijkheden i.p.v. beperkingen. Werken vanuit positiviteit en vertrouwen zijn hierbij mijn richtlijnen. Mijn eigen kind(eren) hebben mij hierin veel geleerd en ik leer nog iedere dag.

Samen met de coaches kijk ik naar wat de jeugdige en zijn of haar omgeving/systeem nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn eigen levenservaringen ken ik het belang van gehoord en gezien worden voor wie je bent, inzicht in jezelf en de ander, het kennen en respecteren van eigen en andermans grenzen en van het in je eigen kracht kunnen en durven staan.

Daarbij gun ik iedereen een veilige plek waar hij of zij zich fijn en gewaardeerd voelt, zichzelf mag en kan zijn en het optimale uit zichzelf kan halen. Hieraan lever ik graag mijn bijdrage.

Ik ben rustig, sociaal aangelegd en in bezit van empatisch vermogen. Ik kan me goed verplaatsen in een ander.
In mijn vrije tijd verblijf ik graag in de natuur, omdat de natuur voor mij zoveel moois te bieden heeft. Ook houd ik erg van lezen en van tijd doorbrengen met mijn kinderen, vrienden en huisdieren.

Door

Door

Mijn naam is Door Weber.
Ik ben al jaren werkzaam in de zorg. Daar ligt mijn hart. Na jarenlang in de ouderenzorg gewerkt te hebben, kwam Viverè coaching op mijn pad. Het coachen van de hulpvrager en positief ondersteuning/begeleiding te geven waar nodig is, indien nodig met andere disciplines is wat mij veel voldoening geeft. De zorg is een breed begrip voor mij, in mijn verleden heb ik alle facetten van de zorg doorlopen. De mens blijft bij mij voorop staan. Mensen coachen en verder helpen is daarom ook mijn passie. Bij Viverè kan ik mij daar in het geheel op richten. En wat is mooier dan met veel toewijding dit alles te kunnen doen en positief vooruitgang samen met hulpvrager te realiseren.