Over Jaike

Hoe ik coach werd

achtergrond-vivere-over-jaikeVijftien jaar werkte ik in de kinderopvang in verschillende leidinggevende functies. Jarenlang had ik het werk met veel plezier gedaan, maar ik voelde me er niet meer thuis. In goed overleg gingen mijn werkgever en ik uit elkaar. Een mooi moment om te bedenken wat ik nu echt graag wilde gaan doen. Ik had vaak teams begeleid en veel interim-management gedaan. Samen met een loopbaanregisseur keek ik naar waar mijn passies liggen, wat ik écht leuk vind om te doen. Geleidelijk aan kwam ik erachter dat ik eigenlijk, maar dan in andere bewoordingen, op mijn vijftiende al wist wat ik echt wilde doen. Ik wil bewustwording creëren, laten groeien en verankeren. Maar op de een of andere manier was dat uit beeld verdwenen. Een training opende me de ogen. Na een Lifecoach-opleiding op exclusief niveau bij Health Balance was ik in 2008 klaar om voor mezelf te beginnen als Life coach.

De coachingsmethode die ik hanteer, is gebaseerd op de NAC methode van Anthony Robbins. Door vragen te stellen halen we, dat wat je tegenhoudt en belemmert in je vooruitgang naar boven en pakken we dat samen aan. Vervolgens zorgen we voor een goede nieuwe basis die het beste in je naar boven haalt waardoor jij jouw resultaat bereikt.

De jaren daarna volgde ik verschillende aanvullende opleidingen, zoals Relatiecoaching, Mindfulness and the 7 Habits, Mindfull Analysis – Schrijftherapie via mail,  Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mediërend leren. Ook deed ik de postacademische opleiding voor begeleiders van mensen met autisme zonder een verstandelijke beperking bij Martine Delfos aan het PICOWO instituut. Tenslotte volgde ik verschillende cursussen, zoals EMDR, Hartcoherentie en Acceptance and Commitment Therapie (ACT).

Behalve vanuit mijn opleiding en werkervaring, werk ik natuurlijk ook vanuit mijn levenservaring. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van loopbaanverandering, ASS en AD(H)D en samengestelde gezinnen.

Viverè, durf te leven! 

Ooit heb ik voor het geboortekaartje van mijn inmiddels 27-jarige dochter een gedicht uitgekozen dat er al over ging: durf te leven. Toen ik in 2009 met mijn bedrijf wilde starten en nadacht over een naam, kwam het thema weer terug. Diezelfde dochter legde toen de verbinding met het Italiaanse nummer Vivere, rond die tijd een flinke hit van Laura Pausini en Andrea Bocelli.

Mijn doel is om mensen zoveel mogelijk kans op geluk te geven: Durf te leven, zoals het leven bedoeld is.