Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Hendrike van der Bij

Mijn naam is Hendrike van der Bij (1980). Ik woon samen met mijn drie kinderen en huisdieren in Boornbergum. Ik heb onder andere Pedagogische wetenschappen gestudeerd, een aantal jaren in de zorg gewerkt en ben nu werkzaam als orthopedagoog / gedragswetenschapper bij Viverè Coaching. Mijn passie ligt bij het werken met jeugdigen die (tijdelijk) wat extra ondersteuning nodig hebben en ik richt me hierbij graag op mogelijkheden in plaats van beperkingen. Werken vanuit positiviteit en vertrouwen zijn hierbij mijn richtlijnen. Mijn eigen kind(eren) hebben mij hierin veel geleerd en ik leer nog iedere dag.

Samen met de coaches kijk ik naar wat de jeugdige en zijn of haar omgeving/systeem nodig heeft om zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Vanuit mijn eigen levenservaringen ken ik het belang van gehoord en gezien worden voor wie je bent, inzicht in jezelf en de ander, het kennen en respecteren van eigen en andermans grenzen en van het in je eigen kracht kunnen en durven staan.

Daarbij gun ik iedereen een veilige plek waar hij of zij zich fijn en gewaardeerd voelt, zichzelf mag en kan zijn en het optimale uit zichzelf kan halen. Hieraan lever ik graag mijn bijdrage.

Ik ben rustig, sociaal aangelegd en ik kan me goed verplaatsen in een ander.

In mijn vrije tijd verblijf ik graag in de natuur, omdat de natuur voor mij zoveel moois te bieden heeft. Ook houd ik erg van lezen en van tijd doorbrengen met mijn kinderen, vrienden en huisdieren.