Informatie voor Verwijzers

Meer weten over onze coaching of activerende dagbesteding?

Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

We bieden

  • Coaching; Met onze coaching ontdekt de cliënt stap voor stap zijn of haar capaciteiten en mogelijkheden. Hij of zij doet inspiratie op, verkent en verlegt de grenzen zodat duurzame resultaten worden behaald. Het resultaat: een leven met meer voldoening en plezier. Voor iedereen, alle leeftijden. Voor hulp bij persoonlijke groei, ontwikkeling in het werk, voor mensen met Autisme (ASS), ADD of ADHD of voor begeleiding bij relaties en gezin.
  • Individuele begeleiding thuis; ondersteuning bij de cliënt thuis, afgestemd op de wensen en behoeftes. Dit is voor iedereen.
  • Activerende dagbesteding; gericht op doorgroeien naar een vervolgopleiding, begeleid of regulier werk. Voor jongeren en volwassenen.

E-health

Cliëntendossier Zilliz

We werken met cliëntendossier Zilliz, een zorgadministratiesysteem dat speciaal is ontwikkeld voor de kleinschalige zorg. Zo kunnen we eenvoudig zorgdossiers bijhouden, rapporteren en factureren. Bovendien kan Zilliz koppelingen maken met onder meer VECOZO (iWMO, iJW, WLZ) en CAK. De cliënt heeft ook inzage, via een eigen account. 

Minddistrict

Minddistrict is een e-health platform waar cliënten online trainingen kunnen volgen.

Mobiléa Beeldzorg

Viverè werkt met beeldbellen via Mobiléa Beeldzorg. Deze vorm van Beeldzorg is speciaal voor de zorg ontwikkeld. Dat betekent dat het volledig voldoet aan de informatiebeveiliging, de wettelijke eisen en normen die gelden voor het uitwisselen van gevoelige informatie.

Mobiléa Beeldzorg gaat verder dan een beeldbelgesprek. Zorgaanbieders, cliënten, mantelzorgers en familieleden kunnen niet alleen op een eenvoudige manier met elkaar beeldbellen, maar ook chatten en informatie en bestanden uitwisselen.

Waar

Viverè Coaching biedt zorg aan vanuit Wolvega en is actief in delen van Friesland, Groningen, Overijssel en Drenthe. Vanuit Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief bieden we activerende dagbesteding. Dit gebeurt op onze vaste locatie aan de Schoolstraat 28 in Wolvega.

Cliënten kunnen bij ons terecht vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet (JW) of het Persoonsgebonden budget (PGB).

Samenwerking

We werken samen met de volgende organisaties:

Huisartsenpraktijken, GGZSantana, Praktijkschool Fryslãn, Steunpunt zorg en onderwijs Fryslãn, RIBW, Eduzon, Zorggroep de Stellingwerven.

Wmo – met de gemeenten: 

Weststellingwerf, Ooststellingwerf, Opsterland, Súdwest-Fryslân, Fryske Marren, Smallingerland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Waadhoeke, Westerkwartier, Steenwijkerland, Meppel, Aa en Hunze, Assen, Midden- Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo.

Jeugd – met de gemeenten:

SDF – alle Friese gemeenten.
RIGG – Westerkwartier.
NMD – Aa en Hunze, Assen, Midden Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo, Borger, Odoorn, Coevorden, De Wolden, Emmen, Meppel, Hoogeveen, Westerveld.
RSJ – regio IJsselland o.a. Steenwijkerland, Staphorst, Zwarte waterland, Zwolle, Kampen.

Re-integratie en participatie – met de gemeente:

Viverè Centrum met Weststellingwerf.

We zijn altijd geïnteresseerd in samenwerking met andere partijen. Heb je belangstelling? Neem vooral contact op.

Verwijzing gebiedsteams

De gebiedsteams van de gemeenten kunnen hun Wmo-beschikking via het berichtenverkeer (Vecozo) sturen naar Viverè Coaching.

Medische verwijzers

Medische verwijzers kunnen hun verwijzing sturen naar eigenaar/coach Jaike van der Meulen. Deze verwijzing wordt ontvangen in een beveiligde mailomgeving.

Verwijzing onderwijs

Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief, onze activerende dagbesteding, werkt vanuit het Steunpunt Zorg en Onderwijs Fryslân samen met Praktijkschool Fryslân. Het doel is om Friese jongeren die niet in staat zijn om naar school te gaan, passend onderwijs te bieden en daarmee de kans op deelname in de maatschappij te verbeteren. Deze ontwikkelingsgerichte en educatieve dagbesteding past goed bij ons. De praktijkschool Fryslân biedt jongeren die niet in staat zijn om naar een reguliere school te gaan een leerroute in de praktijk op vmbo-niveau. De jongeren leren op de plek waar zij verblijven. Een van de plekken waar dit kan is het Viverè Centrum aan de Schoolstraat 28 in Wolvega. Vanuit Het Viverè Centrum kunnen de jongeren aan hun eigen ontwikkeling en opleiding werken. Daarnaast kunnen ze door de samenwerking met anderen ook veel leren.

Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Contact

Denk je erover een cliënt of leerling naar ons te verwijzen? Ben je geïnteresseerd in samenwerking?

Of wil je meer informatie? Neem dan contact op. We vertellen je graag meer.