Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Wilco van der Heide

Mijn naam is Wilco van der Heide. Ik woon samen met mijn vriendin en twee kinderen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om samen met mijn gezin, familie of vrienden leuke dingen te doen. Voetballen, wandelen, gamen en koken zijn mijn hobby’s.

Naast mijn werk ben ik actief voetbaltrainer van een eerste elftal en vind ik het leuk om mijzelf hierin te verbeteren door het volgen van cursussen (UEFA C/B). Ik heb een HBO-studie Social Work afgerond en heb daarna een brede ervaring opgebouwd als begeleider bij De OmSwaai kliniek, als casemanager in de gevangenis van Leeuwarden en als ambulant begeleider bij GGZ Friesland.

Mensen om mij heen beschrijven mij als een betrouwbaar, open, direct en passievol persoon met gevoel voor humor. Ik ben iemand die het belangrijk vindt om een vertrouwensband met je op te bouwen en vooral om op gelijkwaardige hoogte met jou om te gaan. Het spelen van een eigenwijze hulpverlener is niets voor mij; ik sta graag naast je zodat we samen aan je hulpvragen kunnen werken. Ik vind het belangrijk en prettig om tijdens de begeleidingsmomenten (waar mogelijk) samen actief bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan wandelen, voetballen, koken of andere dingen die jij graag wilt doen of die je zou willen leren. Als het even kan betrek ik ook graag de mensen om je heen  – je sociaal netwerk – bij het traject, want samen bereik je meer.

In mijn loopbaan ben ik gewend geraakt aan allerlei vormen van gedragsproblematiek. Ik ben erop getraind om daarmee om te gaan en ben dus niet meteen onder de indruk als je een keer boos wordt of niet helemaal lekker in je vel zit.

“Jij bent wie je bent en samen gaan we voor je leerdoelen en voor een mooiere toekomst!”