Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Enzo de Boer

Ik ben Enzo de Boer (1992). Het geeft mij enorm veel voldoening mensen te coachen en te begeleiden om hen weerbaarder te maken.

Mijn kracht zit vooral in het feit dat ik mensen met een laag zelfbeeld meer zelfvertrouwen weet te geven. Dat doe ik door ze te stimuleren zichzelf doelen te stellen waarvan ze denken dat ze niet haalbaar zijn. Zo halen ze uiteindelijk het beste uit zichzelf.

Ik heb veel ervaring bij Viverè opgedaan. Ook heb ik twee Rots en Water trainingen gevolgd.

Rots en Water is een psychofysiek programma, gericht op de sociale vaardigheid, weerbaarheid en anti-pesten. Het doel is trots op jezelf en weerbaar te worden. Het werkt op basis van ‘doen en ervaren’. Door mijn eerdere werkervaring als coach in de sportschool, past dat bij mij.

Ik ben heel sociaal ingesteld en ondersteun graag mensen die wat extra begeleiding nodig hebben in het leven. Bij Viverè begeleid ik vaak jongeren met ASS / ADHD door fysieke activiteiten met ze te doen. Het contact leggen gaat me goed af, er is vrij snel een klik. Jongeren en vooral de jonge jongens, hebben snel vertrouwen in mij. Dat komt denk ik ook omdat ik laagdrempelig ben, altijd werk op basis van gelijkwaardigheid en mijn eigen kwetsbaarheid laat zien. En ik ga met ze op pad. Dat vinden ze fijn.

Ook in de begeleiding van volwassenen zet ik trouwens vaak in op beweging.

In de groepstrainingen ‘weerbaarheid’ die ik bij Viverè geef, breng ik sfeer en weet ik de ‘zwakkeren’ die dreigen af te haken toch bij de les te houden. Daardoor stijgen ze fysiek, mentaal en sociaal boven zichzelf uit.

Van mijn omgeving krijg ik regelmatig te horen dat ik van nature rust uitstraal en vriendelijk ben. Hierdoor straal ik weinig dreiging uit naar mensen die gevoelig zijn voor prikkels. In mijn vrije tijd ben ik een enthousiaste vogelaar en dus vaak in de natuur te vinden. Verder houd ik van een goede film, ben ik aan het gamen of verdwijn in een goed boek!