Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Jaike van der Meulen

Mijn naam is Jaike van der Meulen (1964), sinds 2009 trotse directeur van Viverè Coaching. Natuurlijk ben ik druk met overkoepelende zaken, maar daarnaast ben ik vooral coach. Daar ligt mijn hart.

Viverè Coaching begon ik als eenmanszaak en is inmiddels uitgegroeid tot een team van een flink aantal mensen. Dit is zo gegroeid omdat er steeds meer vragen bij mij binnen kwamen en ik mensen in mijn netwerk tegenkwam die goed in het Viverè-team pasten. Hierdoor hoeven we niet met wachtlijsten te werken. We kunnen mensen meteen ondersteunen.

Waar ik goed in ben?

Afstemmen op de ander. Ik luister goed en weet snel waar de ‘angel’ zit. Eigenlijk ben ik een soort tolk, want ik leg het gedrag dat bijvoorbeeld hoort bij ASS of AD(H)D uit aan de cliënt en/of zijn of haar omgeving.

Door vragen te stellen haal ik dat wat iemand tegenhoudt en belemmert in vooruitgang, naar boven. Dat pakken we samen aan. Vervolgens zorgen we voor een goede nieuwe basis die het beste in iemand naar boven haalt. Hierdoor bereikt degene zijn of haar resultaat.

Naast Viverè Coaching ben ik in 2018 gestart met Viverè Centrum voor ontwikkeling en perspectief. Deze activerende dagbesteding is voor jongeren en volwassenen die weer mee willen doen in de samenleving. De aanpak van Viverè Centrum sluit heel goed aan bij die van Viverè Coaching. Zo is de cirkel weer rond.

Viverè

Mijn doel is om mensen zoveel mogelijk kans op geluk te geven: Durf te leven, zoals je leven is bedoeld.

Mijn opleiding en ervaring

Een greep uit de opleidingen die ik volgde: Lifecoach op exclusief niveau bij Health Balance, Relatiecoaching, Mindfulness and the 7 Habits, Mindful Analysis – Schrijftherapie via mail, Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Mediërend leren. Ook deed ik de postacademische opleiding voor begeleiders van mensen met autisme zonder een verstandelijke beperking bij Martine Delfos aan het PICOWO instituut. Tenslotte volgde ik verschillende cursussen, zoals EMDR, Hartcoherentie en Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Ik heb levenservaring op het gebied van: loopbaanverandering, ASS en AD(H)D en samengestelde gezinnen.