Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Mirjam Hoekstra

Ik ben Mirjam 36 jaar en woon met mijn gezin in de gemeente Sûdwest Fryslân. Ik ben al jong gestart in de functie maatschappelijk werker binnen de geestelijke gezondheidszorg, forensische zorg en verslavingszorg. Sinds enige tijd werk ik ook met jongeren op de MBO scholen waardoor ik inmiddels ruime ervaring op heb kunnen doen met verschillende hulpvragen.

Voor mij is het van belang dat er een veilige en vertrouwde band opgebouwd wordt in het contact met elkaar, waardoor we elkaar goed begrijpen en open naar elkaar kunnen zijn. Ik ben laagdrempelig en wil graag samen met jou doelen stellen waaraan de komende periode gewerkt kan gaan worden. Dit kunnen wat mij betreft verschillende en uiteenlopende doelen zijn, die jou verder helpen in de toekomst. Ik ben gewend om hier “creatief” en “out of the box” in mee te denken, dat maakt mijn werk zo leuk.

Naast mijn werk ben ik ook actief op verschillende gebieden, zo ben ik wekelijks bij de voetbalwedstrijden van 1 van mijn kinderen betrokken en doe ik zo nu en dan wat hand en spandiensten bij de voetbalclub. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd en met mooi weer te vinden op de Friese wateren.

Er valt nog veel te vragen aan elkaar en te delen met elkaar, dit doe ik graag in een kennismakingsgesprek.

Een aantal ervaringen met mij:

“Het voelt altijd bij jou vertrouwt en ik zie dat de patiënten jou ook zo ervaren. Ik zie dat je je altijd erg open en prettig opstelt naar hen toe. Je blijft dicht bij jezelf.”

“Ik kan erop vertrouwen dat als ik iets aan jou vraag om op te pakken, dan doe jij dit. In contact met cliënten blijf je betrokken, voel je aan wat er nodig is en kun je direct zijn waar nodig. Je blijft kalm in moeilijke situaties.”