Durf te leven, zoals je leven is bedoeld

Thea Harder

Mijn naam is Thea Harder. Als moeder van drie kinderen, waarvan twee met een autismespectrumstoornis (ASS), ken ik de uitdagingen die deze diagnose met zich meebrengt. Meer dan acht jaar heb ik bij een werkleerbedrijf gewerkt als coach voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daar leerde ik hoe belangrijk het is om cliënten dicht bij zichzelf te houden en te stimuleren om te doen waar ze goed in zijn en plezier aan beleven.

Mijn motto is: “Je bent wie je bent en mag zijn wie je bent.” Vanuit die gedachte kijk ik naar kansen en mogelijkheden voor iedereen.

De confrontatie met onbegrip en gebrek aan kennis over autisme, zowel in mijn privéleven als in mijn werk, motiveerde me om in september 2022 de post-hbo opleiding tot autisme coach te volgen. Tijdens deze opleiding heb ik veel geleerd over ASS, prikkelverwerkingsproblemen en over mijzelf. De combinatie van mijn opleiding en mijn ervaring als ervaringsdeskundige maakt dat ik net dat extra stukje kan bieden.

Ik kan de wereld niet in mijn eentje veranderen, maar ik kan wel een verschil maken. In september 2023 ben ik gestart als zelfstandig autisme coach. Aanvankelijk was het de bedoeling om de ambulante begeleiding naast mijn vaste baan uit te voeren. Maar al snel bleek dat ik enorm veel voldoening haal uit deze vorm van begeleiding. Het geeft me de kans om mijn creativiteit in te zetten en samen met de cliënt te zoeken naar de beste weg, zonder beperkende kaders. Toen ik in contact kwam met Viverè, was de klik er meteen. Hier kan ik doen waar ik goed in ben en wat ik enorm leuk en leerzaam vind. Ik heb mijn passie gevonden en mijn hart gevolgd. Met enthousiasme en toewijding zet ik me in om mensen te begeleiden op hun pad naar een gelukkiger en meer vervuld leven.